SEO Toepassen

Zoekmachine Optimalisatie

Wat is Seo ofwel zoekmachine Optimalisatie

SEO is de afkorting van “Search Engine Optimalisation”. In het Nederlands “Zoek Machine Optimalisatie”.

De bedoeling van een website is om de aanwezigheid van uw bedrijf te tonen op het internet. Deze aanwezigheid wordt geregistreerd door zoekmachines zoals Google of Bing. Indien uw website niet geoptimaliseerd is voor deze zoekmachines zullen ze uw aanwezigheid op het Internet niet registreren en dus ook niet tonen bij eventuele zoek opdrachten.

Voor uw aanwezigheid toch te laten registreren door deze zoekmachines moet men aan bepaalde voorwaarden voldoen die deze zoekmachines eisen. Deze zoekmachines onderzoeken uw website naar het opvolgen van deze eisen. Hoe meer eisen voldaan zijn, hoe hoger uw pagina punten scoort voor deze aanwezigheids-voorwaarden.

Bij het niet optimaliseren van uw website zullen internet gebruikers nooit uw website terug vinden in Google of Bing. Een voorbeeld: Indien uw bedrijf ramen en deuren verkoopt, is de bedoeling dat als iemand in de buurt of zelfs niet bij u in de buurt woont een opzoeking doet op Google naar ramen en deuren, dat uw website getoond wordt. Voor deze websites die  SEO niet toepassen heeft het geen nut om in principe ook een website te bezitten. U kunt zich beter beperken tot visite kaartjes die u zelf uitdeelt. Deze visite kaartjes hebben meer succes dan een website waar niemand op komt.

Hoe en wanneer maak ik mijn website SEO Vriendelijk

Voor een website SEO vriendelijk te maken begint men het best voor dat deze online komt. Zoekmachines gaan als volg ten werk, u zoekt naar “Ramen en deuren” in google, deze zoek machine gaat op zijn beurt deze zoekwoorden opsporen in alle websites. 

SEO stap voor stap:

  • Zoekwoorden studie, dit is het belangrijkste want de zoek machines beseren zich op de woorden die ge internet gebruiker zoekt. Ons website gaat over ramen en deuren, welke woorden worden hiervoor gebruikt?
  • Domeinnaam, hiermee beginnen we mee, nog ver al voor de website ontworpen wordt. Een goede domeinnaam zou zijn www.bedrijfsnaam-ramenendeuren.be. De zoekwoorden komen voor in het domeinnaam, Google geeft hiervoor plus punten. 

 

Scroll naar boven